Kontakta oss

Språk

Katams fristående produkter

Katam-appen

Skaffa en prenumerationsplan för Katam-appen

Inloggad som

Visa din profil Se prenumerationsplaner

Katam portal

Ladda upp, bearbeta och analysera skogsdata i Katam-portalen

Kontakta vårt säljteam

Att driva hållbart skogsbruk i Indonesien: utöka Katams verksamhet i landet

I augusti besökte Katams team nya kunder i Indonesien, ett land känt för sin rika kultur och stora tropiska skogar. Indonesien beräknas ha cirka 90 miljoner hektar total skogsyta, vilket gör det hem till en av de största tropiska skogsregionerna på planeten.

Industrisektorn är en av de största bidragsgivarna till Indonesiens bruttonationalprodukt (BNP). Bland dessa industrier finns massasektorn, som spelar en viktig roll i den indonesiska ekonomin, som för närvarande placerar landet bland de 10 bästa producenterna i världen. En fördel är den korta, femåriga planteringscykeln för att skörda eukalyptus- och akaciaträd, som stödjer landets avgörande massa- och pappersindustri. De huvudsakliga exportdestinationerna för Indonesiens massaproduktion är Kina, Korea, Indien, Bangladesh och Japan. Marknaden för sågade trävaror och oljeharts är också viktiga skogssektorer.

Landet har stor skogsbrukspotential men står inför utmaningar på vägen mot hållbarhet, det är därför vi är i landet. Indonesien strävar efter att modernisera och avancera med skogscertifiering, minska effekterna av illegal avverkning, öka datatransparens och socialt ansvar. Vi vill arbeta med företag som är engagerade i denna positiva förändring.

Samtidigt som varje land erbjuder unika utmaningar, är Katam fast beslutna att få en djupare förståelse för Indonesiens specifika sammanhang för att effektivt anpassa sin teknologi, och replikera framgången som uppnåtts i Brasilien. Som en del av vår tillväxtstrategi utökar vi aktivt vårt team och anställer för närvarande nya talanger för att stödja dessa internationella initiativ.