Kontakta oss

Språk

Katams fristående produkter

Katam-appen

Skaffa en prenumerationsplan för Katam-appen

Inloggad som

Visa din profil Se prenumerationsplaner

Katam portal

Ladda upp, bearbeta och analysera skogsdata i Katam-portalen

Kontakta vårt säljteam

Förbättra din skogsförvaltning med Katam

Det som är viktigt för oss är att hjälpa dig att förbättra skötseln av dina skogar vilket vi gör med hjälp av data av hög kvalitet. För att uppnå detta mål har vi många tillvägagångssätt till vårt förfogande.

Bristen på kunskap om skogens verkliga situation, inventeringarnas låga precision och slarv i identifieringen av problem påverkar direkt produktiviteten hos planterade skogar.

Idag är fotogrammetri och Lidar utmärkta verktyg för att ta itu med dessa problem genom att tillhandahålla exakta och omfattande datainsamlings- och analysmöjligheter. Fotogrammetri möjliggör detaljerad kartläggning och övervakning genom högupplösta flygbilder och Lidar-tekniken erbjuder högupplösta 3D-modeller av skogsstruktur, vilket underlättar exakt biomassauppskattning och övervakning av förändringar över tid, medan AI-algoritmer bearbetar och tolkar stora datamängder för att upptäcka mönster, förutsäga tillväxt och optimera förvaltningsstrategier.

Men olika typer av miljöer kräver olika typer av teknik, och var och en av dem har för- och nackdelar.

När man arbetar med Lidar är det möjligt att få resultat med högre precision och mer detaljer, tack vare den höga upplösningingen samlas data och det går att använda i olika skogssituationer. Denna metod har dock höga kostnader, både för utrustning, bearbetning och den enorma mängden data, kräver ett bearbetnings- och analysteam som är utbildat på grund av teknisk komplexitet och har begränsningar för klimatförhållanden som regn, dimma, snö och täta skogar.

Å andra sidan, eftersom fotogrammetrin inte ger samma mängd data så är metoden mer tillgänglig, robust och lätt att använda, de insamlade uppgifterna har hög upplösning och kan användas i en stor utsträckning områden under alla klimatförhållanden, oavsett närvaro eller frånvaro av regn, dimma eller snö. Denna metod är mindre detaljerad jämfört med Lidar, och dess användning rekommenderas i projekt för att analysera kvantitativ eller kvalitativ information om skogen.

Visste du att Katam dagligen arbetar med fotogrammetri, foton, videor och Lidar? Vi kan också använda kombinationen av båda metoderna för att få de resultat ditt företag behöver.

Tillsammans med ditt företag och vårt team av experter kommer vi hitta lösningen som ger den bästa informationen för varje situation.

Vill du veta mer? Kontakta oss och boka ett samtal med vårt team för att lära dig mer om Katams lösningar.