Kontakta oss

Språk

Katams fristående produkter

Katam-appen

Skaffa en prenumerationsplan för Katam-appen

Inloggad som

Visa din profil Se prenumerationsplaner

Katam portal

Ladda upp, bearbeta och analysera skogsdata i Katam-portalen

Kontakta vårt säljteam

Överlevnads- och enhetlighetsanalys: en nyckelroll för strategiska beslut

Efter många år i Latinamerika har Katam utvecklat en attityd att alltid vara öppen för att lösa våra kunders krav.

Förra året fick vi många rapporter om problem i analysen av unga plantager. Idag i den inventering av 30-120 dagar som genomförs i många företag samlas få data in och detta skapar ett prejudikat för omedvetna data, omarbetning, resursutgifter och diverse problem.

På detta sätt definieras en tomts produktivitet under hela livscykeln, huvudsakligen i implantationsfasen och om 10% av plantorna dör och inte återplanteras i tid, kommer tomtens produktivitet aldrig att överstiga 90%.

Med tanke på den här situationen såg vi att utmaningen var enkel: få fram mer representativa och korrekta data för att effektivt bedöma plantagernas enhetlighet och överlevnad. En ny teknik skulle dock behöva utvecklas och valideras på fältet, och Katam antog naturligtvis omgående denna utmaning.

Detta projekt är fortfarande under utveckling, men den förväntade effekten kan observeras i provtagningsintensiteten för samlingarna, som kommer att vara minst 3%. Detta kommer att ge ett stort steg i insamlingens produktivitet och följaktligen mer data som ska extraheras och tolkas. Dessutom kommer det också att ske en stor minskning av handlingstiden, det vill säga att företaget kommer att börja identifiera och lösa problemen snabbare, när det kommer att få mer data kommer att spegla en tydligare förståelse av de möjliga problemen.

Det är fantastiskt, eller hur?

Katam spelar en innovativ roll i att utveckla oöverträffade metoder för skogsbrukssektorn. Vårt uppdrag är att digitalisera skogssektorn i Brasilien och runt om i världen.

Vill veta mer? Kontakta oss och boka ett samtal med vårt team för att lära dig mer om Katams lösningar.